Blog

El passat 15 d’abril ha tingut lloc al CSUC una segona sessió de formació, sobre virtualització d’aplicacions i escriptoris amb la plataforma Citrix XenApp, per als integrants del projecte Virtlabs, després que el passat mes de gener s’organitzés una primera formació, aquell cop, dedicada a la plataforma Jukebox.

En aquesta formació, que ha comptat amb la participació de 16 assistents, ha tractat sobre el consum d’aplicacions en mode streaming, és a dir, a través d’un portal web on els usuaris de la plataforma executen aplicacions remotes com si s’estiguessin llançant des del seu propi ordinador.

La jornada, amb l’objectiu d’explorar la virtualització d’aplicacions en el núvol, s’ha dividit en dues sessions. En la primera s’han explicat els detalls tècnics de la plataforma i s’ha presentat l’arquitectura del pilot, comentant en detall les principals novetats, com ara la utilització recursos de Microsoft Azure en un sistema híbrid. La segona part s’ha centrat en aspectes de configuració i proves de la plataforma.

A més, els integrants del projecte tenen a la seva disposició un nou espai col·laboratiu, una intranet privada, on compartir informació, planificar les tasques del projecte i mostrar els resultats que es van obtenint.

 

Amb l’objectiu d’agafar habilitats en el procés de conversió d’aplicacions, el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha organitzat un curs sobre virtualització d’aplicacions i escriptoris amb la plataforma Jukebox del 26 al 28 de gener.

La jornada, dividida en dues sessions, ha format part de les primeres reunions de treball del projecte. La primera sessió ha servit perquè l’instructor presentés, a mode d’introducció, una sèrie de demostracions del procés de “cloudificació” d’aplicacions tipus Open Source. La segona ha estat una sessió 100% pràctica on els assistents han preparat i virtualitzat les aplicacions escollides amb el suport i guia del professor.